Ταξιδιωτικό Πρακτορείο - Vrakas Travel

Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

ΓΥΡΟΣ ΛΕΣΒΟΥ-ΠΑΡ.ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018

19-23/9/17                                                                                                                                                                          4 ΗΜEΡΕΣ

4ήμερη εκδρομή στο το νησί των ποιητών
και στις αλησμόνητες πατρίδες!!ΓΥΡΟΣ ΛΕΣΒΟΥ-ΠΑΡ.ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΑΙΒΑΛΙ-ΠΕΡΓΑΜΟ

Μοναδική αναχώρηση: 1
9/9


1η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Συγκέντρωση το απόγευμα στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Διανυκτέρευση εν πλώ.
2η μέρα: ΑΓ.ΡΑΦΑΗΛ-ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ-ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ-ΜΟΛΥΒΟ-ΠΕΤΡΑ-Π.ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ
Αφιξη το πρωί στην όμορφη ΜΥΤΙΛΗΝΗ απλωμένη σε επτά λόφους, με το κάστρο στην κορυφή του πευκώνα και  τα αρχοντικά κατά μήκος της προκυμαίας και ξεκινάμε την περιήγηση μας  με πρώτο σταθμό τη ΘΕΡΜΗ όπου βρίσκεται το γνωστό Μοναστήρι των ΑΓ.ΡΑΦΑΗΛ, ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΑΓ.ΕΙΡΗΝΗΣ. Εδώ φυλάσσονται τα λείψανα των Αγίων που μαρτύρησαν στα χέρια των Τούρκων και τα οστά τους βρέθηκαν ύστερα από οράματα πιστών.Μετά το προσκύνημα συνεχίζουμε από τον παραλιακό δρόμο  προς ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ όπου βρίσκεται η εκκλησία του ΤΑΞΙΑΡΧΗ με την θαυματουργή εικόνα του Αγίου φτιαγμένη από μοναδικό ανάγλυφο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ΜΟΛΥΒΟ,το πλέον τουριστικό μέρος του νησιού με το Γατελούζικο κάστρο του,τα στενά δρομάκια του και την θαυμάσια αρχιτεκτονική.Εν συνεχεια για ΠΕΤΡΑ, παραλιακό χωριό απλώμένο σε καταπράσινο κάμπο. Το χωριό οφείλει το όνομα του στην βράχο της Παναγίας της ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑΣ που στέκεται σαν μετεωρίτης στην μέση του οικισμού.Επίσκεψη στην εκκλησία με 114 σκαλοπάτια και παραμονη για μπάνιο και γεύμα.Επιστροφή στην ΜΥΤΙΛΗΝΗ το απόγευμα και  επίσκεψη στα μουσεία ΘΕΟΦΙΛΟΥ και Μοντέρνας τέχνης (ΤΕΡΙΑΝΤ).Δείπνο.Διανυκτέρευση.
3η μέρα :  ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΑΙΒΑΛΙ-ΠΕΡΓΑΜΟ(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)
Μετά το πρωινό ημέρα ελεύθερη στη πόλη της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ή εναλλακτικά προτείνουμε ημερήσια εκδρομή στο ΑΙΒΑΛΙ.Προγραμμα προαιρετικής εκδρομής: Αναχωρηση για το λιμανι,έλεγχος διαβατηρίων ή ταυτοτήτων νέου τύπου και επιβιβαση στο πλοίο για ΑΙΒΑΛΙ .Αφιξη και επιβιβαση στο πούλμαν και  άμεση αναχώρηση  προς ΠΕΡΓΑΜΟ.Επίσκεψη στην περίφημη ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (Σεράπειον) η οποία χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και αποτελεί μια από τις επτά εκκλησίες της Απόκαλυψης γνωστή και ως ο «θρόνος του Διαβόλου» .Κατόπιν για τον αρχαιολογικό χωρο  όπου θα επισκεφτούμε την Ακρόπολη με τη φημισμένη Βιβλιοθήκη το Βωμο του Δία, το Τέμπλο της Αθηνάς και  τον χώρο του Ασκληπιείου.Χρόνος για γεύμα και επιστροφή στις Κυδωνιές (ΑΪΒΑΛΙ)  πόλη σύμβολο της προσφυγιάς του 1922.Περιήγηση στην όμορφη  παραλία με το γραφικό μυχό που λεγόταν "Φάληρο" αλλά και στην όμορφη πόλη με τα παλιά ελληνικά  αρχοντικά και σοκάκια.Χρόνος ελεύθερος στη πλούσια αγορά της πόλης και στη συνέχεια για το λιμάνι απ΄ όπου και θα επιστρέψουμε στην Μυτιλήνη. Δείπνο.Διανυκτέρευση.
4η μέρα: ΜΟΝΗ ΛΕΙΜΩΝΟΣ-ΣΙΓΡΙ-ΕΡΕΣΟΣ-ΚΑΛΛΟΝΗ-ΑΓΙΑΣΟΣ
Πρωινό και αναχώρηση για να διασχίσουμε τον κόλπο της Γέρας κάνοντας πρώτη στάση στη Μονή  ΛΕΙΜΩΝΟΣ(ΑΓ.ΙΓΝΑΤΙΟΣ) η οποία χαρακτηρίζεται μικρογραφία του Αγίου όρους και στεγάζει σημαντικό μουσείο με πολύτιμα κειμήλια.Κατόπιν για ΣΙΓΡΙ όπου θα επισκεφτουμε το μοναδικό γεωλογικο φαινόμενο του απολιθωμένου δάσους το οποίο αποτελεί ένα εντυπωσιακό θέαμα καθώς διατηρείται  σε άριστη κατάσταση για 21 εκ. χρόνια  γύρω από τα ηφαιστειακά πετρώματα. Στην συνέχεια για την υπέροχη αμμώδη παραλία της ΣΚΑΛΑΣ ΕΡΕΣΟΥ όπου και παραμονή για μπάνιο και γεύμα.Κατόπιν και αφου διασχίσουμε τον κόλπο ΚΑΛΛΟΝΗΣ συντομη στάση στη ΣΚΑΛΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ γνώστη για τις σαρδέλες και το ούζο της  και από εκεί για ΑΓΙΑΣΟ όπου  βρίσκεται ο ναός της Kοίμησης της Θεοτόκου γνωστός για τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Bρεφοκρατούσας.Επιστροφή στη ΜΥΤΙΛΗΝΗ και στο λιμάνι της πόλης όπου μας περιμένει το πλοίο για το ταξίδι της επιστροφής στο ΠΕΙΡΑΙΑ.  Διανυκτέρευση εν πλώ.
5η μέρα:Αφιξη νωρίς το πρωί στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ.

Τιμή :  215,00 €  κατ άτομο στο δίκλινο   δωμάτιο  
Τιμή :  255,00 €  μονόκλινο  

Περιλαμβάνονται:
Εισιτήρια πλοίου  ΠΕΙΡΑΙΑ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ-ΠΕΙΡΑΙΑ σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες, πούλμαν για τις εκδρομές στην ΜΥΤΙΛΗΝΗ, 2 διανυκτερεύσεις  σε ξενοδοχείο 3* στη Μυτιλήνη  ,  2 πρωϊνά μπουφέ,2 δείπνα, αρχηγός συνοδός ,ΦΠΑ.

Σημείωση:Απαραίτητα  διαβατήριο η ταυτότητα νέου τύπου για την εκδρομή στο Αιβαλί.

 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού