Ταξιδιωτικό Πρακτορείο - Vrakas Travel

Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ-ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2019

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2019

01-05/5/19                                                                                                                                                5 ΗΜΕΡΕΣ


Οδοιπορικό στην Ανατολική Ρωμυλία
και την
Μαύρη Θάλασσα


ΣΟΦΙΑ-  ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ
ΑΚΤΗ ΗΛΙΟΥΛΗ
ΝΕΣΕΜΠΑΡ-ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ
ΒΑΡΝΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
1η  ΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ
ΣΟΦΙΑ
Αναχώρηση 06:00 από ΠΕΙΡΑΙΑ  και 06:20 από ΑΘΗΝΑ  για ΛΑΜΙΑ (Ε.Ο.)στάση και ύστερα για ΛΑΡΙΣΑ (ΕΟ)γεύμα και απο εκει διασχίζοντας τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα συνεχίζουμε το ταξίδι μας περνώντας εξω από τις πόλεις ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ και ΝΤΟΥΠΝΙΤΣΑ για να φτάσουμε στη πρωτεύουσα ΣΟΦΙΑ.  Αφιξη και σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης στο οποίο δεσπόζει  ο καθεδρικός ναός του ALEXANDER NEVSKI, η Βυζαντινή εκκλησία  της ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ,  το Κοινοβούλιο και η Όπερα.Κατόπιν τακτοποιήση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
2η  ΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ-ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ-ΝΕΣΕΜΠΑΡ             
Πρόγευμα και σήμερα θα αναχωρήσουμε με προορισμό μας τη Μαύρη Θάλασσα μέσω του νέου αυτοκινητοδρόμου Τρακια και με ενδιάμεση καθοδόν στάση θα φτάσουμε στη πόλη του ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ(ΠΥΡΓΟΣ)που υπήρξε γενέτειρα του ποιητή Κώστα  Βάρναλη και  σήμερα αποτελεί σημαντικο εμπορικό κέντρο και το μεγαλυτερο λιμάνι της χώρας.Επίσκεψη στη Μητρόπολη, το ναό των Κυρίλλου και Μεθοδίου και παραμονή για γεύμα .Το απόγευμα κατευθυνόμαστε στην όμορφη πολιτεία  της Ηλιόλουστης  Ακτής,το ιστορικό ΝΕΣΕΜΠΑΡ(ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ).Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας,δείπνο και ελεύθερος χρόνος για  βόλτα στη κοσμοπολίτικη  παραλία της.
3η  ΜΕΡΑ:  ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ
ΒΑΡΝΑ-ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ
Πρωινό και περιήγηση στη παλιά πόλη με τις 42 εκκλησίες που αποτελεί προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Θα δούμε τα τείχη της Αγ. Σοφίας (παλιά Μητρόπολη) και τα παλιά λουτρά του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου IV ενώ  στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε διασχίζοντας την Ακτή του Ηλίου με προορισμό την “καλοκαιρινή πρωτεύουσα”της χώρας,τη πόλη της ΒΑΡΝΑΣ η οποία υπήρξε σπουδαίο οικονομικό κέντρο και για ένα διάστημα από το 1949 ως το1956 πήρε το όνομα Στάλιν. Θα έχουμε περιήγηση σε ένα  από τα σύμβολα της περιοχής,τη μονή Αλατζά (XII XIV) που χτισμένη ολόκληρη μέσα σε βράχο αποτελεί έναν από τους πιο συχνά επισκεπτόμενους τουριστικούς χώρους της χώρας. Τον Μεσαίωνα ήταν κατοικία ασκητών, ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει τους θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού. Στη Βάρνα θα δούμε τη Μητρόπολη, το δραματικό θέατρο και το πρόσφατα κατασκευάσμενο και ιδαιτέρως εντυπωσιακό Ενυδρείο όπου προαιρετικα μπορείτε να παρακολουθήσετε το συναρπαστικό σόου των  δελφινιών.Παραμονή για γεύμα στη πολυσύχναστη  ακτή της περιοχής και χρόνος ελεύθερος για αγορές στο εμπορικό κέντρο της πόλης.Το απόγευμα επιστροφη στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο. Διανυκτέρευση
4η  ΜΕΡΑ: ΝΕΣΕΜΠΑΡ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΣΟΦΙΑ     
Πρόγευμα και αναχώρηση για να  επισκεφτούμε τη σπουδαία πόλη της Ανατολικής Ρωμυλίας την ιστορική ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ. Άφιξη και πεζή περιήγηση στην παλαιά  πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά.  Η παλαια πολη, οι μιναρεδες  ντζουμαγια και ιμαρετ, το αρχαιο ρωμαϊκο αμφιθεατρο, το  σπιτι  -  μουσειο  Κουγιουμτζογλου  και  η εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα ενώ θα έχουμε χρόνο για γεύμα προαιρετικά στον όμορφο πεζόδρομο   και  το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την ΣΟΦΙΑ. Δείπνο.Διανυκτέρευση.
5η  ΜΕΡΑ: ΣΟΦΙΑ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ- ΑΘΗΝΑ

Μετά  το  πρωινό ξεκινάμε με προορισμό το ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, άφιξη στην όμορφη λουτρόπολη ,περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της όπου και δεσπόζει ο γιγαντιαίος πλάτανος 500 ετών δίπλα στο αρχαίο μαρμάρινο σιντριβάνι . Το υγρό στοιχείο είχε ανέκαθεν σημαντικό ρόλο στη ζωή της πόλης και σήμερα αναβλύζουν ιαματικές πηγές  τα νερά των οποίων χρησιμοποιούνται στην θεραπεία διαφόρων  παθήσεων. Κατόπιν αναχώρηση για  το συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ για τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων. Συνεχίζουμε παρακάμπτωντας τις ΣΕΡΡΕΣ και τη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για να κάνουμε συντομη στάση για γεύμα στη περιοχη της ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΟ. και από εκεί με μια τελευταία στάση στο ύψος της ΛΑΜΙΑΣ ΕΟ. θα επιστρέψουμε σε ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.

*Οι δύο διανυκτερεύσεις στο Νεσέμπαρ μπορούν εναλλακτικά να πραγματοποιηθούν στην Πομόριε

Τιμή : 200,00€ κατ΄ατομο σε δίκλινο δωμάτιο *
Τιμή : 300,00€ κατ΄ατομο σε μονόκλινο   

*Τιμή  early booking για κρατήσεις μέχρι 15/02 με προκαταβολή 50% και για περιορισμένο αριθμό θέσεων μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία θα υπάρξει αύξηση τιμής (+20,00€):         

Περιλαμβάνονται:
Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 4 διανυκτερεύσεις σε  πολυτελές ξενοδοχεία  4* ,4 πρωινά μπουφέ  & 4 δείπνα  ,Αρχηγός-Συνοδός,Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης, ΦΠΑ.
Δεν περιλαμβάνονται:Είσοδοι σε μουσεια,αρχαιολογικους χωρους,θεματικά πάρκα κλπ,προσωπικά έξοδα, ποτά, φιλοδωρήματα.
Ότι είναι προαιρετικό και οτι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

Σημείωση:Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιήθει, απαραίτητη για τη συμμετοχη στο ταξίδι ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο
.

Η έγγραφη  στις εκδρομές του γραφείου μας συνεπάγεται την αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής (εδώ) και την υπογραφή της σύμβασης ταξιδίου


 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού