Ταξιδιωτικό Πρακτορείο - Vrakas Travel

Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

ΠΑΣΧΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ 2019

ΠΑΣΧΑ 2020

25-30/4/19                                                                                                                                                                                 6 ΗΜΕΡΕΣ


Κροατία-Σλοβενία
Σερβία

ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ-ΠΟΣΤΟΙΝΑ
ΛΙΝΗ ΜΠΛΕΝΤ-ΠΑΡΑΣΙΝ


                                                             
          


Μ.ΠΕΜΠΤΗ:ΑΘΗΝΑ
ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ
Αναχώρηση 05.30πμ. απο ΠΕΙΡΑΙΑ,05:45 από ΑΘΗΝΑ και με ενδιάμεσες στάσεις καταλήγουμε στο συνοριακό σταθμό των ΕΥΖΩΝΩΝ όπου μετα τις απαραιτητες διατυπώσεις θα εισέλθούμε στο κράτος των ΣΚΟΠΙΩΝ το οποίο θα διασχίσουμε μέχρι τα συνορα του με τη ΣΕΡΒΙΑ στην οποία θα εισέλθουμε από το συνοριακο σταθμό του ΠΡΕΣΕΒΟ.Στη συνέχεια για ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ,αφιξη στη    πόλη της κεντρικής Σερβίας,χτισμένη στις όχθες του ποταμού Λεπένιτσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ,δείπνο διανυκτέρευση.
Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε με κατεύθυνση το   ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.Αφιξη στηνπρωτεύουσα της Σερβίας που είναι χτισμενη αναμεσα στους ποταμούς Σάβα και Δούναβη και σύντομη περιήγηση   ξεκινώντας από τον ναό του Αγίου Σάββα, το Κοινοβούλιο, το περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν γνωστό και ως Ακρόπολη του Βελιγραδίου με την πανοραμική θέα της πόλης  ενώ θα περάσουμε και απο το ιστορικό κέντρο της  και τη γνωστή οδό Κνεζ Μιχαίλοβα με τα μοντέρνα μαγαζιά της.Κατόπιν αναχώρηση για ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ. Αφιξη στην ευρυτερη περιοχή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ,δείπνο διανυκτέρευση
Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ:  ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ
Μετά το πρωινό μας περιήγηση στην όμορφη ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ , τη λιλιπούτεια αλπική πρωτεύουσα της Σλοβενίας που συνδυάζει τόσο τη χροιά της Κεντρικής Ευρώπης όσο και χαρακτηριστικά της Μεσογείου.Αρχοντική και κοσμοπολίτικη  εντυπωσιάζει με τα πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης και τις γραφικές γέφυρες που στεφανώνουν τον ποταμό Λουμπλιάνιτσα. Κάθε γέφυρα   αποτελεί ένα μοναδικό έργο τέχνης,ή Τριπλή Γέφυρα (Tromostovje) είναι η πρώτη που διασχίζουν οι περισσότεροι επισκέπτες, καθώς βρίσκεται δίπλα στην κεντρική πλατεία Preseren. Σχεδιασμένη από τον Joze Plecnik, αποτελείται από τρεις ξεχωριστές γέφυρες που βρίσκονται η μία δίπλα στην άλλη. Η πιο διάσημη από αυτές είναι η Γέφυρα του Δράκου (Zmajski most) -εξαίσιο δείγμα art nouveau αρχιτεκτονικής- που κοσμείται από τέσσερα αγάλματα δράκων που αποτελούν αγαπημένο μοτίβο και εμβλημα της πόλης και αυτό γιατί συμφωνα με τον  μύθο την πόλη ίδρυσε ο Ιάσονας με τους Αργοναύτες, στο σημείο ακριβώς όπου σκότωσε ένα φοβερό δράκο. .Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για ψώνια στην κεντρική αγορά η βόλτα στο ομορφότερο πάρκο της, το περίφημο Tivoli,που  απέχει μόλις 10 λεπτά από το κέντρο  αλλά σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι πολύ μακριά.Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.Δείπνο και στη συνέχεια παρακολούθηση της Αναστάσιμης λειτουργίας στην ορθόδοξη εκκλησία της πόλης.Διανυκτέρευση.
KYΡIAKH : ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ-ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ-ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ-ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ
Μετά το πρωινό    μας αναχώρηση για τα περίφημα σπήλαια ΠΟΣΤΟΙΝΑ ,απο τα μεγαλύτερα   της Ευρώπης με μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο στον οποία θα περιηγηθούμε σε μήκος περίπου 3,2 χλμ με ειδικό τρενάκι για να δούμε τους εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων   και τα χαρακτηριστικά  μεγάλα ανοίγματα, όπως η αίθουσα του Κονσέρτου που διαθέτει και εξαιρετική ακουστική για εσωτερικές συναυλίες.Κατόπιν θα επισκεφτούμε την μαγευτική Λίμνη ΜΠΛΕΝΤ η οποία φιλοξενει το μοναδικο νησακι της χώρας και με το επιβλητικο κάστρο της   μοιαζει   βγαλμένη από παραμύθι ενώ είναι περιτριγυρισμένη από τις χιονισμένες Άλπεις και πυκνά  δάση. Το νησάκι έχει 99 σκαλοπάτια και  οι επισκέπτες μπορούν να το προσεγγίσουν με ένα ξύλινο πλοιάριο με κουπιά που λέγεται pletna ενώ η θέα από και προς αυτό είναι εκπληκτική και πολυφωτογραφημένη και γι αυτό το λόγο    αποτελεί κόσμημα για τη Σλοβενία με χιλιάδες τουρίστες να το κατακλύζουν κάθε χρόνο.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας,δείπνο .Διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ
: ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΠΑΡΑΣΙΝ    
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε πάλι μέσω του κεντρικού αυτοκινητοδρόμου με πρωτη στάση στο ΖΑΓΚΡΕΜΠ,συντομη περιηγηση στη κροατική πρωτεύουσα    με το καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο της στο οποίο ξεχωρίζει  ο ναός του του Αγίου Μάρκου,  το Κοινοβούλιο, το δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα, την πλατεία Dolac όπου σε καθημερινή βάση γίνεται η λαϊκή αγορά της πόλης, την Πέτρινη Πύλη στην είσοδο της Άνω Πόλης με την ζωγραφιά της Παναγίας, την πλατεία Kaptol όπου θα επισκεφθούμε τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Ζάγκρεμπ που εκτός από το πιο διάσημο κτίριο της πόλης είναι το πιο ψηλό σε όλη την Κροατία και βρίσκεται κοντά στον πύργο Λότρτσακ γνωστό για το περίφημο κανόνι του Ζάγκρεμπ.
Κατόπιν συνεχιζουμε και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε το βράδυ στην πόλη του Παρασιν.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ,δείπνο διανυκτέρευση
ΤΡΙΤΗ:ΠΑΡΑΣΙΝ
ΑΘΗΝΑ  
Μετά το πρωινό μας αναχωρηση για σύνορα ΣΕΡΒΙΑΣ-ΣΚΟΠΙΩΝ και από εκεί για σύνορα ΣΚΟΠΙΩΝ-ΕΛΛΑΔΟΣ και στη συνέχεια με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη σε ΑΘΗΝΑ,ΠΕΙΡΑΙΑ.

Σημείωση:Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές ενώ οι διανυκτερεύσεις στη Σερβία μπορουν εναλλακτικά να πραγματοποιηθούν στην πόλη του Κρούσεβατς.


Τιμή : 275,00 € κατ΄ατομο σε δίκλινο δωμάτιο *
Τιμή : 375,00 € κατ΄ατομο σε μονόκλινο   

*Τιμή  early booking για κρατήσεις μέχρι 10/04 με προκαταβολή 50% και για περιορισμένο αριθμό θέσεων
μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία θα υπάρξει αύξηση τιμής (+20,00€):
        


Περιλαμβάνονται

Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*&4*
Ημιδιατροφή (5  πρωινά  και  5 δείπνα ).
Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Αρχηγό - συνοδό.
Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:Είσοδοι σε μουσεια,αρχαιολογικους χωρους,θεματικά πάρκα κλπ,προσωπικά έξοδα, ποτά, φιλοδωρήματα.
Ότι είναι προαιρετικό και οτι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

Η έγγραφη  στις εκδρομές του γραφείου μας συνεπάγεται την αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής  (εδώ)και την υπογραφή της σύμβασης ταξιδίου 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού