Ταξιδιωτικό Πρακτορείο - Vrakas Travel

Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

ΔΑΛΜΑΤΙΑ 28η Οκτωβρίου 17

28η Οκτωβρίου 2017

23-29/10/17                                                                                                    7 ΗΜΕΡΕΣ

7 ήμερο στις Δαλματικές ΑκτέςΤΙΡΑΝΑ-ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΣ-
ΜΠΟΥΤΒΑ ΚΟΤΟΡ
ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
ΣΠΛΙΤ ΤΡΟΓΚΙΡ ΜΟΣΤΑΡ ΣΑΡΑΓΕΒΟ

                                                                ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ ΔΥΡΡΑΧΙΟσε τιμή έκπληξη!!

μόνο  320€ με πλούσια ημιδιατροφή
σε πολυτελή ξενοδοχεία 4* !!


1η μέρα:   ΑΘΗΝΑ-ΤΙΡΑΝΑ
Aναχώρηση στις 6:00 από ΠΕΙΡΑΙΑ 06:20 από ΑΘΗΝΑ για ΛΑΜΙΑ ΕΟ στάση και από εκεί  με ενδιάμεση στάση για φαγητό φτάνουμε στα ελληνοαλβανικά σύνορα.Μετά τις διατυπώσεις συνεχίζουμε το ταξίδι μας για ΤΙΡΑΝΑ.Αφιξη ατην σλβανική πρωτεύουσα και σύντομη περιήγηση στο κέντρο της  στο οποίο ξεχωριζουν κτίρια όπως η Όπερα,το Έθνικο Μουσείο αλλά και η κεντρική πλατεία Σκεντέρμπεη .Κατόπιν τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Δείπνο,διανυκτέρευση.
2η μέρα: TIΡΑΝΑ -ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - MΠΟΥΝΤΒΑ -ΝΕΟΥΜ
Μετά το πρωινό μας αναχωρηση με προορισμό το Μαυροβούνιο(Μοντενέγκρο) και
διασχίζοντας την παραθαλάσσια πόλη του Μπαρ συνεχίζουμε για το «Mόντε Κάρλο» των Βαλκανίων, όπως χαρακτηρίζεται το νησάκι Σβέτι Στέφαν (Άγιος Στέφανος), με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ένα νησάκι ενωμένο με τη στεριά, το οποίο από ψηλά φαίνεται σαν πίνακας ζωγραφικής. Στάση για πανοραμικές φωτογραφίες και συνεχίζουμε για το φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούντβα, μια τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη, που περιβάλλεται από υπέροχες αμμουδερές παραλίες, κάστρα, μαγαζιά για ψώνια και γεύμα. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας και περνώντας από την εντυπωσιακή Βασιλική μαρίνα  θα βρεθούμε στο Τίβατ όπου θα επιβιβαστούμε σε φέρυ μποτ και θα περάσουμε στην Μπιέλα. Ακολούθως  περνώντας από τις δαντελωτές περιοχές των Δαλματικών Ακτών φτάνουμε στη παραθαλάσσια πόλη Νέουμ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.
3η μέρα:   ΝΕΟΥΜ-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το μαγευτικη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ .Η πόλη αρχικά εντυπωσιαζεί με τα επιβλητικά τείχη της -πεδίο σφοδρών μαχών του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου- τα οποία σε μεταφέρουν σε μια αλλοτινή εποχή με τα χαρακτηριστικά μεσαιωνικά παράθυρα,τις δυσπρόσιτες πολεμίστρες και τις μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, τις εκκλησιές τα  παλάτια και τις κρήνες. Στη μέση βρίσκεται μια πλακόστρωτη πλατεία που οδηγεί από το Φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος στη δυτική πλευρά, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho-Αγίου Βλασίου. Επισκεφτείτε το φαρμακείο που λειτουργεί συνεχώς από το 1391! Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία. Στο υπέρθυρό του υπάρχει στα λατινικά η επιγραφή «Απαγορεύεται η παραποίηση και η νοθεία των σταθμών. Όταν ζυγίζω τα αγαθά ο Κύριος με μετράει».
Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος ή προαιρετική κρουαζιέρα  σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ.Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
4η μέρα:   ΝΕΟΥΜ-ΣΠΛΙΤ-ΤΡΟΓΚΙΡ
Πρωινό και μια όμορφη διαδρομη ξεκινά μέσω της Μάκαρσκα Ριβιέρα με προορισμό το ιστορικό Σπλιτ ,αγαπημένη πόλη του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού οπου στέγασε και το εντυπωσιακο παλάτι του με θέα προς την Αδριατική.Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της και θα εχουμε χρόνο στη κοσμοπολίτικη Ρίβα(προκυμαία).Κατόπιν αναχωρούμε με προορισμό την ιδαίτερης ομορφιάς συστάδα νησιών στην οποία ξεχωρίζει η μεσαιωνική πόλη-νησί Τρογκίρ,το αρχαιοελληνικό Τραγούριο  , μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς  της UNESCO, πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός.Αργά το απόγευμα θα γυρίσουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο Διανυκτέρευση.
5η μέρα :    ΝΕΟΥΜ-ΣΕΡΑΓΕΒΟ-ΜΟΣΤΑΡ
Πρωινό  και  άλλη  μια  ταξιδιωτική  εμπειρία  σε  δυο  πολύπαθες  πόλεις  της  ΒΟΣΝΙΑΣ  ξεκινά. Πρώτος  σταθμός  το  ΜΟΣΤΑΡ,  με  τη  διάσημη  γέφυρα  ΣΤΑΡΙΜ  του  ποταμού  ΝΕΡΕΤΒΑ,  που  μετά την αρκετά ταραγμένη ιστορία της, ανακατασκευάστηκε  και   αποτελεί σήμερα ένα σύμβολο ενότητας για όλα τα Βαλκάνια.   Κατόπιν για τη πρωτεύουσα της χώρας το μαρτυρικο Σαράγεβο,μακραίωνο σταυροδρόμι πολιτισμών και θρησκειών. Κάνοντας βόλτα στην πόλη με το έντονα ανατολίτικο χρώμα θα βρεθούμε στην αγορά με τα χαλιά, τα χειροτεχνήματα και τους διάφορους παραδοσιακούς τεχνίτες όπως οι σιδεράδες της οδού Kazandziluk για να αγοράσουμε σουβενίρ (σφαίρες-στυλό, βλήματα-ανθοδοχεία και άλλα μεταποιημένα «λάφυρα» του πολέμου). Το  βράδυ  επιστρέφουμε  στο  ξενοδοχείο  μας στο  ΝΕΟΥΜ  για  δείπνο  και  διανυκτέρευση.
6η μέρα:   ΝΕΟΥΜ-ΦΙΟΡΔ ΚΟΜΟΠΚΑ-ΚΟΤΟΡ-ΔΥΡΡΑΧΙΟ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το μαγευτικό Φιορδ Κομόπκα και ακολούθως θα βρεθούμε στον κόλπο του Κότορ. Το γαλαζοπράσινο χρώμα της θάλασσας & το πράσινο των δαλματικών ακτών θα μας συνοδεύει μέχρι την είσοδο μας στο Κοτόρ, που ίσως είναι η ομορφότερη αλλά και η πιο ενδιαφέρουσα από ιστορικής άποψης πόλη της ακτογραμμής του Μαυροβουνίου. Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, κτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5 χιλιομέτρων τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνα, του Αγίου Λουκά, το μουσείο της Ναυτικής ιστορίας του Μαυροβουνίου και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς.
Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και ακολούθως αναχώρηση για τη γειτονική Αλβανία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
7η μέρα:  ΔΥΡΡΑΧΙΟ -ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ-ΑΘΗΝΑ
Πρωινό νωρίς και αναχωρούμε με προορισμό τα ελληνοαλβανικά σύνορα προσπερνώντας τον ΑΥΛΩΝΑ και το ΤΕΠΕΛΕΝΙ κάνουμε μια σύντομη στάση στο ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ με το πανοραμικό κάστρο του και τα λιθόστρωτα δρομάκια του.Περνώντας σε ελληνικό έδαφος θα κάνουμε ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό για να επιστρέψουμε το βράδυ σε ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.

Τιμή :  320,00 €  κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Τιμή:   450,00 € μονόκλινο


Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, περιηγήσεις/ξεναγήσεις
βάσει προγράμματος,6 διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ & 6 δείπνα σε ξενοδοχεία 4*,Αρχηγός-Συνοδός,Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ΦΠΑ.

Σημείωση:Απαραίτητη
ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.

 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού