Ταξιδιωτικό Πρακτορείο - Vrakas Travel

Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

ΡΟΥΜΑΝΙΑ 28η Οκτωβρίου 17

28η Οκτωβρίου 2017

24-29/10/17                                                                     6 ΗΜΕΡΕΣ


6ήμερο στη χώρα των θρύλων
και των παραμυθιώνΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΚΑΡΠΑΘΙΑ


1ή μέρα: ΑΘΗΝΑ
ΣΟΦΙΑ
 
Aναχώρηση στις 6:00 από ΠΕΙΡΑΙΑ 06:20 από ΑΘΗΝΑ για ΛΑΜΙΑ (ΕΟ) στάση και συνεχίζουμε για ΛΑΡΙΣΑ (ΕΟ) γεύμα ,προσπερνάμε τη συμπρωτεύουσα για να φθάσουμε το απόγευμα στο συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο εισερχόμαστε στη βουλγαρική επικράτεια και κατευθυνόμαστε προς την πρωτεύουσα πόλη της ΣΟΦΙΑ.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και  δείπνο.Διανυκτέρευση.
2 η μέρα:  ΣΟΦΙΑ- ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ    
Πρωινό και μια ενδιαφέρουσα διαδρομή θα μας φέρει στο βόρειο τμήμα της χώρας και τον συνοριακό σταθμό του ΡΟΥΣΕ που βρίσκεται χτισμένος στο σημείο που ο επιβλητικός Δούναβης αποτελεί σημείο συνάντησης Βουλγαρίας και Ρουμανίας.Διασχίζοντας τη Γέφυρα Φιλίας θα θαυμάσουμε από ψηλά τον μεγαλύτερο ποταμό της Κ.Ευρώπης.Συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ  και φτάνοντας στη ρουμανική πρωτεύουσα θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με το φημισμένο ιστορικό της κέντρο,με τα επιβλητικά κτίρια τα φημισμένα  παλάτια και τα πλατιά βουλεβάρτα τα οποία όχι άδικα της απέδωσαν το χαρακτηρισμό ως το Παρίσι των Βαλκανίων .Στον ελεύθερο χρόνο μας θα γνωρίσουμε τα σύγχρονα εμπορικά κέντρα της πόλης με τα φημισμένα τοπικά προιόντα όπως  τα παραδοσιακά κρύσταλλα,τα ξακουστά κρασια και τις διάσημες κρέμες ΑΣΛΑΝ .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3 η μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ Μετά το πρωινό μας  θα γνωρίσουμε καλύτερα τη πόλη κατά τη διάρκεια της ξενάγησης μας όπου θα επισκεφτούμε αρχικά  το Μουσείο του χωριού το οποίο αποτελεί πιστή απεικόνιση της ζωής στην ύπαιθρο της χώρας και πληροφορεί τον επισκέπτη για την αγροτική αρχιτεκτονική  αλλά και τα είδη λαικής τέχνης που αναπτύχθηκαν διαχρονικά στη ρουμανική επαρχία.Συνεχίζοντας θα περάσουμε από το  σήμα κατατεθέν της πόλης το σπίτι του λαού (Παλάτι Τσαουσέσκου) σημερινό κοινοβούλιο κατόπιν από την Αψίδα του Θριάμβου ,το Μνημείο των Αεροπόρων  αλλά και σημεία ενδεικτικά της ελληνικής παρουσίας στη πόλη οπως το Πατριαρχείο και η ελληνική Εκκλησία με την προτομή του Ρήγα Φεραίου .Κατόπιν για τη παλιά πόλη ΛΙΠΣΚΑΝΙ  γνωστή για τη πλούσια και πολύχρωμη αγορά της  όπου θα εχουμε χρονο για γεύμα αλλά και για τα ψώνια μας.Επιστροφή στο ξενοδοχείο .Δείπνο.Διανυκτέρευση.
4 η μέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΗ-ΣΙΝΑΪΑ -ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ
Πρόγευμα και σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στους θρύλους και τις παραδοσείς  αυτης της χώρας.Πρώτος μας σταθμός η Σινάϊα γνωστή και ως Διαμάντι των Καρπαθίων» καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας με το εκπληκτικό κάστρο Πέλες να ξεχωρίζει. Συνεχίζουμε με το χωριό Μπραν όπου βρίσκεται ο περίφημος Πύργος του Κόμη Δράκουλα. Χτίστηκε από τους Σάξονες για να προστατεύει το πέρασμα προς τα Καρπάθια από τις επιθέσεις των Τούρκων, αλλά στους χώρους του φιγουράρουν αντικείμενα και φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας. Το κάστρο έγινε γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραν Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον Δράκουλα.
Στα υπαίθρια μαγαζάκια της περιοχής, θα βρείτε κρασιά με θέμα τον Δράκουλα, μάσκες, μπλούζες, φυλαχτά, χειροποίητες κατασκευές κλπ. Στη συνέχεια περνώντας από το αγαπημένο χειμερινό θέρετρο των Ρουμάνων, την Ποιάνα Μπρασόβ, θα φτάσουμε σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ρουμανίας, την πόλη Μπρασόφ. Στην παραμυθένια αυτή μεσαιωνική πόλη που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους θα δούμε την Μαύρη Εκκλησία που είναι η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία.Ελεύθερος χρόνος στη πόλη και επιστροφή αργά το απόγευμα στο Βουκουρέστι. Δείπνο, διανυκτέρευση.
 5ή μέρα: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΟΦΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση προς το Νότο όπου αφου διασχίσουμε τα σύνορα θα κατευθυνθούμε προς τη ΣΟΦΙΑ.Άφιξη και  ξεκινάμε τη περιήγηση μας στη βουλγαρική πρωτεύουσα με τα σημαντικά αξιοθέατα όπως ο καθεδρικός ναός του Αλεξάνδρου Νέφσκι, το Εθνικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το τζαμί Μπάνια, την άσβεστη φλόγα του Άγνωστου στρατιώτη και τον ναό της Αγίας Σοφίας, τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Ναό του Αγίου Νικολάου (Ρωσική εκκλησία).    Γεύμα και χρόνος ελεύθερος για τις αγορές σας στο εμπορικό κέντρο της πόλης.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Δείπνο και το βράδυ δυνατότητα προαιρετικής διασκεδασης σε κέντρο με παραδοσιακή μουσική και χορούς από τις διάφορες περιοχές της Βουλγαρίας.Διανυκτέρευση.

6ή μέρα: ΣΟΦΙΑ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για σύντομη επίσκεψη στη κωμόπολη ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ η οποία  θεωρείται και γενέτειρα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ. Σύντομη περιήγηση  στο κέντρο της πόλης που σήμερα φημίζεται για τις   ιαματικές πηγές  τα νερά των οποίων χρησιμοποιούνται στην θεραπεία διαφόρων  παθήσεων.Αμέσως μετά και διασχίζοντας τον  συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ     συνεχίζουμε για ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΛΑΡΙΣΑ (ΕΟ) όπου θα έχουμε στάση για γεύμα και από εκεί με μια ενδιάμεση στάση στη ΛΑΜΙΑ(ΕΟ) θα επιστρέψουμε σε ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.


Τιμή :  300,00 €  κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Τιμή:   400,00 € μονόκλινοΠεριλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, περιηγήσεις βάσει προγράμματος,6  διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ & 6 δείπνα σε ξενοδοχεία 4*,Αρχηγός-Συνοδός,Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ΦΠΑ.

Σημείωση:Απαραίτητη
ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο. 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού