Ταξιδιωτικό Πρακτορείο - Vrakas Travel

Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

ΠΟΛΥΗΜΕΡΑ 2020

10 ήμερη εκδρομήΠΑΝΟΡΑΜΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ
ΣΟΦΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΙΑΣΙΟ - ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ
ΚΑΡΠΑΘΙΑ - ΣΙΝΑΪΑ - ΠΥΡΓΟΣ ΜΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΟΒ


Αναχωρήσεις:
6/7, 13/7,  20/7,   27/7  

3/8, 11/8, 17/8,  24/8

7/9 ,14/9, 21/9,  28/9
 
5/10 , 25/10ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ

μόνο 575€ με ημιδιατροφή!!


1η μέρα:ΑΘΗΝΑ-ΜΠΑΝΣΚΟ ή ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ

Αναχώρηση στις 6.00π.μ. από ΠΕΙΡΑΙΑ και 06:20 από ΑΘΗΝΑ για ΛΑΜΙΑ (ΕΟ) στάση και συνεχίζουμε για ΛΑΡΙΣΑ(ΕΟ) γεύμα ,προσπερνάμε τη συμπρωτεύουσα για να φθάσουμε το απόγευμα στο συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο εισερχόμαστε στη βουλγαρική επικράτεια και κατευθυνόμαστε προς το όμορφο χειμερινο θέρετρο που απλώνετα σε καταπρασινη τοποθεσία στις πλαγιές του όρους Πιρίν σε υψόμετρο 1135 μέτρα περιτρυγισμένο απο συγχρονες υποδομές που συγκεντρωνουν χιλιάδες επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Δείπνο.Διανυκτέρευση.
2η μέρα:ΣΟΦΙΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Πρωινό και μια ενδιαφέρουσα διαδρομή θα μας φέρει στο βόρειο τμήμα της χώρας και τον συνοριακό σταθμό του ΡΟΥΣΕ που βρίσκεται χτισμένος στο σημείο που ο επιβλητικός Δούναβης αποτελεί σημείο συνάντησης Βουλγαρίας και Ρουμανίας.Περνώντας τα σύνορα οδεύουμε προς τη ρουμανική πρωτεύουσα  και φτάνοντας θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με το φημισμένο ιστορικό της κέντρο με τα επιβλητικά κτίρια τα φημισμένα  παλάτια και τα πλατιά βουλεβάρτα τα οποία όχι άδικα τις απέδωσαν το χαρακτηρισμό ως το Παρίσι των Βαλκανίων .Στον ελεύθερο χρόνο μας θα γνωρίσουμε τα σύγχρονα εμπορικά κέντρα της πόλης με τα φημισμένα τοπικά προιόντα όπως  τα παραδοσιακά κρύσταλλα,τα ξακουστά κρασια και τις διάσημες κρέμες ΑΣΛΑΝ .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3η μέρα:ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Μετά το πρωινό μας  θα γνωρίσουμε καλύτερα τη πόλη κατά τη διάρκεια της ξενάγησης μας όπου θα επισκεφτούμε αρχικά  το Μουσείο του χωριού το οποίο αποτελεί πιστή απεικόνιση της ζωής στην ύπαιθρο της χώρας και πληροφορεί τον επισκέπτη για την αγροτική αρχιτεκτονική  αλλά και τα είδη λαικής τέχνης που αναπτύχθηκαν διαχρονικά στη ρουμανική επαρχία.Συνεχίζοντας θα περάσουμε από το  σήμα κατατεθέν της πόλης το σπίτι του λαού (Παλάτι Τσαουσέσκου) σημερινό κοινοβούλιο κατόπιν από την Αψίδα του Θριάμβου ,το Μνημείο των Αεροπόρων  αλλά και σημεία ενδεικτικά της ελληνικής παρουσίας στη πόλη οπως το Πατριαρχείο και η ελληνική Εκκλησία με την προτομή του Ρήγα Φεραίου .Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στη παλιά πόλη ΛΙΠΣΚΑΝΙ  γνωστή για τη πλούσια και πολύχρωμη αγορά της και το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.
4η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΙΑΣΙΟ
Πρωινή αναχώρηση για το ΙΑΣΙΟ, την παλιότερη πόλη της Ρουμανίας, πρώην πρωτεύουσα της ηγεμονίας της Μολδοβλαχίας και δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, μετά το Βουκουρέστι. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε λίγο μετά το μεσημέρι και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, θα έχουμε χρόνο για περιπάτους κάνοντας την πρώτη γνωριμία με την πόλη, δείπνο, διανυκτέρευση.
5η ΗΜΕΡΑ:ΙΑΣΙΟ
Ήταν σπουδαίο ελληνικό πνευματικό κέντρο κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας και η συμβολή του στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε μεγάλη, αφού από εκεί ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κήρυξε την επανάσταση εναντίον των Τούρκων το 1821. Ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση - περιήγηση της πόλης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την πλατεία της Ένωσης με το άγαλμα του 'Αλεξ Κούζα, το Μέγαρο Πολιτισμού, το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Ρουμανίας, το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, το μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής και τις εκκλησίες των τριών Ιεραρχών και του Αγίου Νικολάου. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
6η ΗΜΕΡΑ:ΙΑΣΙΟ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ - ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ - ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ

Πρωινό και μια υπέροχη μέρα, με μοναδικά τοπία ξεκινάει. H διαδρομή μας με κατεύθυνση την περιοχή της Μπουκοβίνας, μας οδηγεί στα πιο αντιπροσωπευτικά Μοναστήρια της περιοχής, που κρύβουν το καθένα τη δική του ιστορία. Θα επισκεφθούμε τις ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ, SUCEVITA και MOLDOVITA, Ξεκινάμε με το μοναστήρι της Σουτσεβίτα, που ιδρύθηκε ανάμεσα στο 1581 - 84 από το μητροπολίτη Movita. Τεράστιοι τοίχοι περιβάλλουν την εκκλησία και το «σημείο που κρέμεται η καμπάνα». Οι αξιοσημείωτες τοιχογραφίες του αποκαλύπτουν την εξέλιξη της ζωγραφικής στη Μολδαβία. Στο Μολντοβίτα φυλάσσεται το βραβείο "XΡΥΣΟ ΜΗΛΟ", που το 1975 απενεμήθη από τη FIJET (διεθνής Ομοσπονδία συγγραφέων και δημοσιογράφων τουρισμού) και οι δύο Μονές προστατεύονται από την UNESCO. Το βράδυ καταλήγουμε στη ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
7η ΗΜΕΡΑ:ΓΚΟΥΡΑ ΧΟΜΟΡΟΥΛΟΥΙ
ΜΠΡΑΣΟΦ(ΚΑΡΠΑΘΙΑ):
Πρωινή και αναχώρηση για τη γραφική περιοχή των Καρπαθίων και   μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ρουμανίας, την πόλη ΜΠΡΑΣΟΦ. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φθάσουμε το απόγευμα και θα εχουμε μια συντομη περιηγηση στη μεσαιωνική πόλη που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους και είναι γνωστή για  την Μαύρη Εκκλησία που είναι η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία.Τακτοποίση στο ξενοδοχείο,δείπνο.Διανυκτέρευση.
8η ΗΜΕΡΑ: ΦΡΟΥΡΙΟ ΜΠΡΑΝ - ΠΕΛΕΣ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε
το χωριό Μπραν όπου βρίσκεται ο περίφημος Πύργος του Κόμη Δράκουλα. Χτίστηκε από τους Σάξονες για να προστατεύει το πέρασμα προς τα Καρπάθια από τις επιθέσεις των Τούρκων, αλλά στους χώρους του φιγουράρουν αντικείμενα και φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας. Το κάστρο έγινε γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραν Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον Δράκουλα. Στα υπαίθρια μαγαζάκια της περιοχής, θα βρείτε κρασιά με θέμα τον Δράκουλα, μάσκες, μπλούζες, φυλαχτά, χειροποίητες κατασκευές κλπ.Ακολουθεί το παλάτι ΠΕΛΕΣ, η θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ, ενώ λίγο αργότερα θα γνωρίσουμε το ορθόδοξο μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ και κλείνουμε την ημέρα μας με την επίσκεψη στη ΣΙΝΑΪΑ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.
9η ΗΜΕΡΑ ΜΠΡΑΣΩΦ- ΣΟΦΙΑ:   

Πρόγευμα νωρίς το πρωί και ξεκινάμε με προρισμό μας την πόλη της ΣΟΦΙΑΣ. Περνάμε τα σύνορα και ύστερα  από ενδιάμεσες καθοδόν στάσεις μετά το απόγευμα φτάνουμε στην βουλγαρική πρωτευουσα .Αφιξη και συντομη περιήγηση στην πόλη.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Δείπνο,διανυκτέρευση.
10η μέρα:ΣΟΦΙΑ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΑΘΗΝΑ:
Μετά το πρωινό αναχώρηση για σύντομη επίσκεψη στη λουτρόπολη ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ η οποία θεωρείται και γενέτειρα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ. Σύντομη περιήγηση  στο κέντρο της πόλης που σήμερα φημίζεται για τις   ιαματικές πηγές  τα νερά των οποίων χρησιμοποιούνται στην θεραπεία διαφόρων  παθήσεων.Αμέσως μετά αναχώρηση για  ΑΘΗΝΑ  με  στάση στο συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ για τον απαραίτητο έλεγχο. Από τη γνωστή πλέον διαδρομή και παρακάμπτοντας τη συμπρωτεύουσα στη περιοχή της ΛΑΡΙΣΑΣ(ΕΟ) θα έχουμε στάση για γεύμα και από εκεί με μια ενδιάμεση στάση στη ΛΑΜΙΑ(ΕΟ) θα επιστρέψουμε σε ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.

Σημείωση: Είναι δυνατόν να αλλάξει η σειρά επισκέψεων του προγράμματος χωρίς παραλείψεις και η διαμονή από την περιοχή Μπρασώβ να μεταφερθεί στη Σινάια


Τιμή :   565,00 € κατ
άτομο στο δίκλινο δωμάτιο
Τιμή :   690,00 € μονόκλινο*Εναλλακτικά η πρώτη διανυκτέρευση μπορει να πραγματοποιηθεί στη ΣΟΦΙΑ.

Περιλαμβάνονται : Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 9 διανυκτερεύσεις  σε  ξενοδοχεία 3*& 4* , 9 δείπνα & 9 πρωινά ,Αρχηγός-Συνοδός,Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ΦΠΑ.

Σημείωση:Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.


 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού