ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ 2020 - Ταξιδιωτικό Πρακτορείο - Vrakas Travel

Ταξιδιωτικό Πρακτορείο - Vrakas Travel

Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ 2020

ΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2020
Ταξίδι στις Δαλματικές Ακτές
και τα Δυτικά Βαλκάνια

ΑΛΒΑΝΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΒΟΣΝΙΑ

ΚΡΟΑΤΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ

Tίρανα-Αγ. Στέφανος
Μπούτβα Κότορ

Ντουμπρόβνικ
Σπλίτ Τρόγκιρ Μόσταρ Ζάνταρ-Λίμνες Πλίτβιτσε
Ζάγκρεμπ-Λιουμπλιάνα-Σπήλαια Ποστόινα-Βελιγράδι


Αναχωρήσεις 2020


Καλοκαίρι  2020

Αναχωρήσεις κάθε Σάββατο


Ιούλιος: 04,11,18 & 25

Αύγουστος:01,08,14,22 &29


            Φθινόπωρο  2020

Σεπτέμβριος: 05,12,19 & 26

                                                                                                                              

         Οκτώβριος: 03,10,26

Νοέμβριος: 07

                                                                                                                                  1ή μέρα:   ΑΘΗΝΑ-ΔΥΡΡΑΧΙΟ
Aναχώρηση στις 6:00 από   ΠΕΙΡΑΙΑ   και 06:20 από ΑΘΗΝΑ για ΛΑΜΙΑ ΕΟ στάση και από εκεί  με ενδιάμεση στάση για φαγητό φτάνουμε στα ελληνοαλβανικά σύνορα.Μετά τις διατυπώσεις συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την περιοχή του ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ που αποτελεί την ιστορική συνέχεια της αρχαίας Επιδάμνου και σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Δείπνο,διανυκτέρευση.
2ή μέρα: TIΡΑΝΑ -ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - MΠΟΥΝΤΒΑ -ΚΟΤΟΡ-ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ9NEOYM)
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για μια σύντομη περιήγηση στην  πρωτεύουσα των ΤΙΡΑΝΩΝ και στο ιστορικό της κέντρο στο οποίο ξεχωρίζουν κτίρια όπως η Όπερα,το Έθνικο Μουσείο αλλά και η κεντρική πλατεία Σκεντέρμπεη . Στη συνέχεια αναχώρηση  με προορισμό το Μαυροβούνιο(Μοντενέγκρο) και μέσω πανοραμικής διαδρομής διασχίζοντας την παραθαλάσσια πόλη του Μπαρ συνεχίζουμε για το «Mόντε Κάρλο» των Βαλκανίων, όπως χαρακτηρίζεται το νησάκι Σβέτι Στέφαν (Άγιος Στέφανος), με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ένα νησάκι ενωμένο με τη στεριά, το οποίο από ψηλά φαίνεται σαν πίνακας ζωγραφικής. Στάση για πανοραμικές φωτογραφίες και συνεχίζουμε για το φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούντβα το οποίο σύμφωνα με την μυθολογία ιδρύθηκε απο τον βασιλιά Κάδμο και πάιρνει την ονομασία του απο την ελληνική λέξη Βούς ενώ σήμερα αποτελεί μια άριστα ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη, που περιβάλλεται από υπέροχες αμμουδερές παραλίες, κάστρα αλλά και πληθώρα καταστημάτων.Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το ιστορικό ΚΟΤΟΡ,παγκόσμιο μνημείο της UNESCO το οποίο αποτελεί και το ομορφότερο φυσικό Φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης , γνωστό για τα επιβλητικά του τείχη μήκους 4,5 χλμ. τα οποία το προστάευαν απο την βορεινή βραχώδη άκρη του  μέχρι την νότια θαλάσσια πλευρά του όπου και οι εντυπωσιακές πύλες της παλιάς πόλης η οποία φιλοξενεί εντυπωσιακά κτίρια όπως ο καθεδρικός Ναός Του Αγίου Τρύφωνα, η εκκλησία του Αγίου Λουκά, το μουσείο της Ναυτικής ιστορίας του Μαυροβουνίου και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς.Εν συνέχεια μέσω της όμορφης παραλιακής διαδρομής θα φτάσουμε στη γραφική πόλη του ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ(NEOYM).Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Δείπνο,διανυκτέρευση.
3ή μέρα
: ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ(NEOYM)-ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ-ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ(NEOYM)
Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Ντουμπρόβνικ .Η πόλη αρχικά εντυπωσιάζει με τα επιβλητικά τείχη της -πεδίο σφοδρών μαχών του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου-   τα οποία σε μεταφέρουν σε μια αλλοτινή εποχή με τα χαρακτηριστικά μεσαιωνικά παράθυρα,τις δυσπρόσιτες πολεμίστρες και τις μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, τις εκκλησιές τα  παλάτια και τις κρήνες. Στη μέση βρίσκεται μια πλακόστρωτη πλατεία που οδηγεί από το Φραγκισκανικό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος στη δυτική πλευρά, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho-Αγίου Βλασίου. Επισκεφτείτε το φαρμακείο που λειτουργεί συνεχώς από το 1391! Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία. Στο υπέρθυρο του υπάρχει στα λατινικά η επιγραφή «Απαγορεύεται η παραποίηση και η νοθεία των σταθμών. Όταν ζυγίζω τα αγαθά ο Κύριος με μετράει». Στη συνέχεια για όσους το επιθυμούν κρουαζιέρα  σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ και το μεσημέρι γεύμα.Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο,ελεύθερος χρόνος,δείπνο  .Διανυκτέρευση.
4ή μέρα
: ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ-ΜΟΣΤΑΡ-ΣΠΛΙΤ-ΤΡΟΓΚΙΡ
Πρωινό και μια όμορφη διαδρομη ξεκινά  αρχικά  για το γραφικό Μόσταρ το οποίο πέρνει την ονομασία του απο την   Παλιά Γέφυρα (Στάρι Μοστ), στον ποταμό Νερέτβα η οποία βομαβαρδίστηκε κατα τη διάρκεια του βοσνιακού πολέμου και ξαναχτίστηκε με βάση το αρχικό σχέδιο. Από το 2005 η γέφυρα αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της  Ουνέσκο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές στα λιθόστρωτα καλντερίμια και τα πολύχρωμα μαγαζάκια που δίνουν το χρώμα της Ανατολής σε αυτό το κομμάτι της πόλης. Κατόπιν μέσω της  Μάκαρσκα Ριβιέρα συνεχίζουμε με προορισμό το ιστορικό Σπλιτ ,αγαπημένη πόλη του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού οπου στέγασε και το εντυπωσιακο παλάτι του με θέα προς την Αδριατική.Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της και θα εχουμε χρόνο στη κοσμοπολίτικη Ρίβα(προκυμαία).Κατόπιν αναχωρούμε με προορισμό την ιδαίτερης ομορφιάς συστάδα νησιών στην οποία ξεχωρίζει η μεσαιωνική πόλη-νησί Τρογκίρ,το αρχαιοελληνικό Τραγούριο  , μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς  της UNESCO, πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός.Αργά το απόγευμα θα καταλύσουμε στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή ΣΠΛΙΤ/ΛΟΖΟΒΑΤΣ/ΤΙΣΝΟ/ZANTAΡ. Δείπνο Διανυκτέρευση.
5ή μέρα
: ΖΑΝΤΑΡ-ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ-ΖΑΓΚΡΕΜΠ      
Πρωινό  και αναχώρηση  για περιήγηση στην ιστορική πόλη του ΖΑΝΤΑΡ,παλιά βάση του Βυζαντινού στόλου σημερινή καλοδιατηρημένη καστροπολιτεία που αναπτύσεται μέσα στα επιβλητικά της τείχη και κατα μήκος της μοντέρνας προμενάντ που ξεκινάει απο την πύλη της θάλασσας.Ύστερα θα επισκεφτούμε τις φημισμένες λίμνες  ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ (κατάλληλα υποδήματα απαραίτητα) ,ένα θαύμα της φύσης, ένας εθνικός δρυμός απερίγραπτης ομορφιάς με δεκαέξι λίμνες σε διαφορετικά επίπεδα και ανάμεσα σε καταρράκτες και ποτάμια σε μια παλέτα χρωμάτων σε όλους τους τόνους του τιρκουάζ και του γαλαζοπράσινου που καλύπτει περίπου 296,8 τ. χλμ. στα οποία θα μπορέσουμε να περιηγηθούμε  πεζοπορώντας αλλά και προααιρετικά με μια ρομαντική βαρκάδα στην λίμνη με πλοιάριο .Κατόπιν αναχώρηση για την πρωτεύουσα πόλη του ΖΑΓΚΡΕΜΠ χτισμένη στις όχθες του Σάβα ποταμού με ενα καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο στο οποίο ξεχωρίζει  ο ναός του του Αγίου Μάρκου, ναός γοτθικού ρυθμού με τα 12 αγάλματα των Αποστόλων και χιλιάδες χρωματιστά πλακίδια που δημιουργούν το εθνόσημο του Ζάγκρεμπ και του Βασίλειου της Κροατίας και της Δαλματίας στην στέγη,το Κοινοβούλιο, το δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα, την πλατεία Dolac όπου σε καθημερινή βάση γίνεται η λαϊκή αγορά της πόλης, την Πέτρινη Πύλη στην είσοδο της Άνω Πόλης με την ζωγραφιά της Παναγίας, την πλατεία Kaptol όπου θα επισκεφθούμε τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Ζάγκρεμπ που εκτός από το πιο διάσημο κτίριο της πόλης είναι το πιο ψηλό σε όλη την Κροατία και βρίσκεται κοντά στον πύργο Λότρτσακ γνωστό για το περίφημο κανόνι του Ζάγκρεμπ. Κατόπιν τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή.Δείπνο και διανυκτέρευση.    
6ή μέρα
: ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ-ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ-ΖΑΓΚΡΕΜΠ : Πρωινό μας αναχώρηση για τα περίφημα σπήλαια ΠΟΣΤΟΙΝΑ ,απο τα μεγαλύτερα   της Ευρώπης με μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο στον οποία θα περιηγηθούμε σε μήκος περίπου 3,2 χλμ με ειδικό τρενάκι περνώντας απο εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Έπειτα για την όμορφη ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ ,αρχοντική και κοσμοπολίτικη η αλπική πρωτεύουσα της Σλοβενίας με τα πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης και τις γραφικές γέφυρες που στεφανώνουν τον ποταμό Λουμπλιάνιτσα με πιο γνωστή τη τριπλή γέφυρα Tromostovje και τη γέφυρα Majski Most με τα τέσσερα αγάλματα του δράκου που είναι και το έμβλημα της Λιουμπλιάνα Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και γεύμα και το απόγευμα  επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
7ή μέρα
: ΖΑΓΚΡΕΜΠ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ/ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ*:
Μετά το πρωινό μας  αναχώρηση για Σερβία για να επισκεφτούμε την ιστορικη πρωτεύουσα του ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ με το εντυπωσιακό φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα πανέμορφο πάρκο με πολλά αξιοθέατα και μοναδική θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Θα δούμε επίσης τον Ναό του Αγίου Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό στον κόσμο,την πλατεία Δημοκρατίας, τον πύργο Νεµπόισα όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος αλλά και τον μοντέρνο πεζόδρομο της ΚΝΕΖΑ ΜΙΧΑΙΛΑ.Συνεχίζουμε για την περιοχή του ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.  

8ή μέρα
:  ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ/ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ-ΑΘΗΝΑ
Πρωινό νωρίς και αναχωρούμε με προορισμό αρχικά τα σύνορα ΣΕΡΒΙΑΣ -ΣΚΟΠΙΩΝ και στη συνέχεια ΣΚΟΠΙΩΝ-ΕΛΛΑΔΑΣ και περνώντας σε ελληνικό έδαφος θα κάνουμε ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό για να επιστρέψουμε το βράδυ σε ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.  

*Η εκδρομή πραγματοποιείται και αντίστροφα ενώ η διανυκτέρευση στη Σερβία μπορεί να γίνει
στην ευρύτερη περιοχή Νις/Παρασιν
και στο Νέουμ αντί για Τρέμπινιε.


Τιμή :  395, 00 €  κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Τιμή:   555 ,00 € μονόκλινο


Η παραπάνω τιμή αφορά κρατήσεις Early booking με προκαταβολή 50% εώς 25/6.
μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα υπάρξει προσαύξηση  30€.


Περιλαμβάνονται:
 Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, περιηγήσεις/ξεναγήσεις βάσει προγράμματος, 7  διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ &   7  δείπνα σε ξενοδοχεία 3*sup & 4*,δημοτικός τουριστικός φόρος & check point 20€, Αρχηγός-Συνοδός,Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ΦΠΑ.


Δε
ν περιλαμβάνονται:Είσοδοι σε μουσεια,αρχαιολογικους χωρους,θεματικά πάρκα κλπ,προσωπικά έξοδα, ποτά, φιλοδωρήματα.
Ότι είναι προαιρετικό και οτι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

Σημείωση:Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.


Η έγγραφη  στις εκδρομές του γραφείου μας συνεπάγεται την αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής  (εδώ) και την υπογραφή της σύμβασης ταξιδίου
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού