Ταξιδιωτικό Πρακτορείο - Vrakas Travel

Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

ΟΧΡΙΔΑ ΠΑΣΧΑ 2020

ΠΑΣΧΑ 2020

17-21/04/20                                                                                                             5 ΗΜΕΡΕΣ

Πάσχα    

στη Βυζαντινή Οχρίδα


μόνο 235€

με πλήρης διατροφή!!

ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ


 
Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:ΑΘΗΝΑ- ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΛΙΜΝΗ ΟΧΡΙΔΑΣ
Αναχώρηση 06:00 απο ΠΕΙΡΑΙΑ και 06:20  απο ΑΘΗΝΑ για ΛΑΜΙΑ ΕΟ στάση και από εκεί μεσω ΕΓΝΑΤΙΑΣ  ΟΔΟΥ, για ΚΟΖΑΝΗ, ΦΛΩΡΙΝΑ, με ανάλογες στάσεις για καφέ και γεύμα. Άφιξη στο συνοριακό σταθμό ΝΙΚΗΣ . Διατυπώσεις και συνεχίζουμε μέσω ΜΠΙΤΟΛΑΣ  για να φθάσουμε το απόγευμα στη γραφική λίμνη της ΟΧΡΙΔΑΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση
Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ: ΟΧΡΙΔΑ-ΣΤΡΟΥΓΚΑ
Μετά το πρωινό ξεκινά η περιήγηση μας στην πόλη της ΟΧΡΙΔΑΣ,την  «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων» όπως χαρακτηρίζεται λόγω της μεγάλης θρησκευτικής σημασίας της στην εξάπλωση της Χριστιανοσύνης, με τις 365 εκκλησίες, μια για κάθε ημέρα του χρόνου.Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της θα δούμε τα παλαιά αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες του ΑΓ.ΚΛΗΜΗ,της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ και της ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ, το ΚΑΣΤΡΟ ΣΑΜΟΥΗΛ αλλά και το  ΡΩΜΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
Το απόγευμα βόλτα γνωριμίας στην πόλη της Στρούγκας, δημοφιλής τουριστικός προορισμός που βρίσκεται στη νοτιοδυτική περιοχή της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στην όχθη της λίμνης της Οχρίδας. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ: ΦΑΡΑΓΓΙ ΡΑΝΤΙΚΑ
ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ-ΜΑΥΡΟΒΟ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για μια διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Ντριμ, μέσα από το φαράγγι της Ράντιτσα (38χλμ.),  το μεγαλύτερο βατό φαράγγι της Ευρώπης. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας, φθάνουμε στο ιστορικό Μοναστήρι ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΙΓΚΟΡΣΚΙ το οποίο βρίσκεται κολλημένο σε απότομο βράχο. Ανακαινίστηκε τον 19ο αιώνα και αποτελεί ένα εντυπωσιακό συγκρότημα με χαρακτηριστικό τις ξύλινες κατασκευές του. Θα καταλήξουμε στην λίμνη του Μαύροβο (Μαύρος Αγρός), ένα χωριό και τουριστικό θέρετρο στην ορεινή περιοχή της ΒΔ ΠΓΔΜ. Είναι τουριστικός προορισμός καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, εξαιτίας του χιονοδρομικού κέντρου Ζάρε Λαζαρέφσκι, του εθνικού πάρκου και της τεχνητής λίμνης. Μια περιοχή με πολλές φυσικές ομορφιές, υπέροχη θέα, μια διάφανα καθαρή λίμνη αλλά και ορεινούς λόφους από όπου κανείς μπορεί να δει το πανόραμα του όρους Μπίστρα. Η εκκλησία του Αγίου Νικόλαου η οποία χτίστηκε το 1850, βυθίστηκε κάτω από τα νερά της τεχνητής λίμνης λόγω της κατασκευής του τεχνικού φράγματος το 1953, όμως εξαιτίας της ξηρασίας κατά τον 21ο αιώνα έχει κατά μεγάλο μέρος επανεμφανιστεί.Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το γεύμα μας και  το απόγευμα χρόνος ελεύθερος.  Δείπνο και το βράδυ παρακολούθηση της αναστάσιμης λειτουργίας.Διανυκτέρευση.    
ΔΕΥΤΕΡΑ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΡΟΥ-ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ-ΟΧΡΙΔΑ
Μετά το πρωινό   αναχώρηση για το Μουσείο Νερού, την   προϊστορική πόλη στο νερό, ή όπως είναι γνωστός  «Ο κόλπος των οστών». Θα θαυμάσουμε ένα  Πλωτό Μουσείο, μοναδικό στο είδος του, στο οποίο στήθηκε ένας προϊστορικός οικισμός σε 8.500 τ.μ., αυθεντικό αντίγραφο των κατοικιών 1200- 700 π.Χ.  Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου με πανοραμική θέα της λίμνης και των κοντινών Αλβανικών Ακτών  γνωστό και για  τα δεκάδες παγώνια που κυκλοφορούν ελεύθερα στους κήπους του.Διαθέτει εκπληκτικές τοιχογραφίες ενώ από εδώ ξεκίνησαν ο Έλληνες μοναχοί Κύριλλος και ο Μεθόδιος, να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά) και τη Βίβλο.Εν συνεχεία για την πόλη της ΟΧΡΙΔΑΣ την  «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», όπως χαρακτηρίζεται λόγω της μεγάλης θρησκευτικής σημασίας της στην εξάπλωση της Χριστιανοσύνης, με τις 365 εκκλησίες, μια για κάθε ημέρα του χρόνου.Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια της θα δούμε τα παλαιά αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες του ΑΓ.ΚΛΗΜΗ,της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ και της ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ, το ΚΑΣΤΡΟ ΣΑΜΟΥΗΛ αλλά και το  ΡΩΜΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.
Eπιστροφή στο ξενοδοχείο  για το γεύμα μας και το απόγευμα ολοκληρώνουμε τη γνωριμία μας με την Οχρίδα, περιδιαβαίνοντας τα στενά σοκάκια της πόλης και την όμορφη παραλία ή κάνοντας προαιρετικά μια βόλτα με τουριστικό πλοιάριο κατά μήκος των όμορφων ακτών της λίμνης. Δείπνο, διασκέδαση, διανυκτέρευση.
ΤΡΙΤΗ :  ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (ΜΠΙΤΟΛΑ )
ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση νωρίς το πρωί για την  BITOLA(ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ)  την αρχαία Βυζαντινή ΗΡΑΚΛΕΙΑ, γνωατή κατά τον Μεσαίωνα ως «η πόλη των προξένων», δεδομένου ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες διέθεταν προξενεία εκεί ενώ σήμερα δεσπόζει ο καθεδρικός ναός του Αγίου Δημητρίου.Συνέχιζουμε για τον συνοριακο σταθμο της ΝΙΚΗΣ και από εκεί διασχόζοντας τις περιοχές ΦΛΩΡΙΝΑΣ και ΚΟΖΑΝΗΣ  σταματάμε στη περιοχή της ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ  για γεύμα και κατόπιν  με τελευταία στάση στη περιοχή της ΛΑΜΙΑΣ  φθάνουμε το βράδυ στον σε ΑΘΗΝΑ-ΠΕΙΡΑΙΑ.


Τιμή : 235,00 €  κατ ατομο στο δικλινο            
Τιμή : 335,00  €  μονοκλινο       
  

Η παραπάνω τιμή αφορά κρατήσεις Early booking με προκαταβολή 50% εώς 01/03
Μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα υπάρξει προσαύξηση 20€.
                         

Περιλαμβάνονται:
Μετάβαση και επιστροφή με πούλμαν υπερυψωμένο.
4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο   DRIM 4*(ή παρόμοιο)

•Πλήρη διατροφή, (4 πρωινά σε μπουφέ, 4 δείπνα, 3 γεύματα).
Ξεναγήσεις, περιηγήσεις,Αρχηγός/συνοδός εκδρομής.
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης .

Δεν περιλαμβανονται:
Εισοδοi στα μουσεια και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Σημειωση:
Για το ταξίδι είναι απαραίτητη η κατοχή διαβατηρίου σε ισχύ ή ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες

Η έγγραφη  στις εκδρομές του γραφείου μας συνεπάγεται την αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής   (εδώ) και την υπογραφή της σύμβασης ταξιδίου

 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού