Ταξιδιωτικό Πρακτορείο - Vrakas Travel

Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔAΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΣΧΑ 2020

ΠΑΣΧΑ 2020

16-22/04/20                                                    7 ΗΜΕΡΕΣ


Πάσχα στις Δαλματικές Ακτές
και τα Δυτικά Βαλκάνια

ΑΛΒΑΝΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
ΚΡΟΑΤΙΑ-ΒΟΣΝΙΑ


Tίρανα-Δυρράχιο
Αγ. Στέφανος
Μπούτβα Κότορ

Ντουμπρόβνικ Σπλίτ Τρόγκιρ
Ζάνταρ-Λίμνες Πλίτβιτσε-Νεούμ
Μ.ΠΕΜΠΤΗ :   ΑΘΗΝΑ-ΔΥΡΡΑΧΙΟ
Aναχώρηση στις 6:00 από   ΠΕΙΡΑΙΑ   και 06:20 από ΑΘΗΝΑ για ΛΑΜΙΑ ΕΟ στάση και από εκεί  με ενδιάμεση στάση για φαγητό φτάνουμε στα ελληνοαλβανικά σύνορα.Μετά τις διατυπώσεις συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την περιοχή του ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ που αποτελεί την ιστορική συνέχεια της αρχαίας Επιδάμνου και σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Δείπνο,διανυκτέρευση.
Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: TIΡΑΝΑ -ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - MΠΟΥΝΤΒΑ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ         
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για μια σύντομη περιήγηση στην  πρωτεύουσα των ΤΙΡΑΝΩΝ και στο ιστορικό της κέντρο στο οποίο ξεχωρίζουν κτίρια όπως η Όπερα,το Έθνικο Μουσείο αλλά και η κεντρική πλατεία Σκεντέρμπεη . Στη συνέχεια αναχώρηση  με προορισμό το Μαυροβούνιο(Μοντενέγκρο) και μέσω πανοραμικής διαδρομής διασχίζοντας την παραθαλάσσια πόλη του Μπαρ συνεχίζουμε για το «Mόντε Κάρλο» των Βαλκανίων, όπως χαρακτηρίζεται το νησάκι Σβέτι Στέφαν (Άγιος Στέφανος), με τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, ένα νησάκι ενωμένο με τη στεριά, το οποίο από ψηλά φαίνεται σαν πίνακας ζωγραφικής. Στάση για πανοραμικές φωτογραφίες και συνεχίζουμε για το φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούντβα το οποίο σύμφωνα με την μυθολογία ιδρύθηκε απο τον βασιλιά Κάδμο και πάιρνει την ονομασία του απο την ελληνική λέξη Βούς ενώ σήμερα αποτελεί μια άριστα ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη, που περιβάλλεται από υπέροχες αμμουδερές παραλίες, κάστρα αλλά και πληθώρα καταστημάτων. Εν συνέχεια μέσω της όμορφης παραλιακής διαδρομής θα φτάσουμε στο μαργαριτάρι της Αδριατικής,την πανέμορφη πόλη του ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Δείπνο,διανυκτέρευση.

Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ:  ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο του Ντουμπρόβνικ .Η πόλη αρχικά εντυπωσιάζει με τα επιβλητικά τείχη της -πεδίο σφοδρών μαχών του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου-   τα οποία σε μεταφέρουν σε μια αλλοτινή εποχή με τα χαρακτηριστικά μεσαιωνικά παράθυρα,τις δυσπρόσιτες πολεμίστρες και τις μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, τις εκκλησιές τα  παλάτια και τις κρήνες. Στη μέση βρίσκεται μια πλακόστρωτη πλατεία που οδηγεί από το Φραγκισκανικό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος στη δυτική πλευρά, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho-Αγίου Βλασίου. Επισκεφτείτε το φαρμακείο που λειτουργεί συνεχώς από το 1391! Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία. Στο υπέρθυρο του υπάρχει στα λατινικά η επιγραφή «Απαγορεύεται η παραποίηση και η νοθεία των σταθμών. Όταν ζυγίζω τα αγαθά ο Κύριος με μετράει». Στη συνέχεια για όσους το επιθυμούν κρουαζιέρα  σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ και το μεσημέρι γεύμα.Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο,ελεύθερος χρόνος,δείπνο και το
και το βράδυ παρακολούθηση της αναστάσιμης λειτουργίας σε ορθόδοξη εκκλησία.Διανυκτέρευση.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ:
ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ -ΣΠΛΙΤ-ΤΡΟΓΚΙΡ-ΖΑΝΤΑΡ
Πρωινό και μια όμορφη διαδρομη ξεκινά   μέσω της  Μάκαρσκα Ριβιέρα συνεχίζουμε με προορισμό το ιστορικό Σπλιτ ,αγαπημένη πόλη του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού οπου στέγασε και το εντυπωσιακο παλάτι του με θέα προς την Αδριατική.Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της και θα εχουμε χρόνο στη κοσμοπολίτικη Ρίβα(προκυμαία).Κατόπιν αναχωρούμε με προορισμό την ιδαίτερης ομορφιάς συστάδα νησιών στην οποία ξεχωρίζει η μεσαιωνική πόλη-νησί Τρογκίρ,το αρχαιοελληνικό Τραγούριο  , μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς  της UNESCO, πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός.Αργά το απόγευμα θα καταλύσουμε στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή του ΖΑΝΤΑΡ Δείπνο Διανυκτέρευση.
ΔΕΥΤΕΡΑ: ΖΑΝΤΑΡ-ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ-ΝΕΟΥΜ         
Πρωινό  και αναχώρηση  με προορισμό την ιστορική πόλη του ΖΑΝΤΑΡ,παλιά βάση του Βυζαντινού στόλου σημερινη καλοδιατηρημένη καστροπολιτεία που αναπτύσεται μέσα στα επιβλητικά της τείχη και κατα μήκος της μοντέρνας προμενάντ που ξεκινάει απο την πύλη της θάλλασας.Κατόπιν θα οδηγηθούμε στις φημισμένες λίμνες  ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ ,ένα θαύμα της φύσης, ένας εθνικός δρυμός απερίγραπτης ομορφιάς με δεκαέξι λίμνες σε διαφορετικά επίπεδα και ανάμεσα σε καταρράκτες και ποτάμια σε μια παλέτα χρωμάτων σε όλους τους τόνους του τιρκουάζ και του γαλαζοπράσινου που καλύπτει περίπου 2 τ. χλμ. στα οποία θα μπορέσουμε να περιηγηθούμε  πεζοπορώντας αλλά και με μια ρομαντική βαρκάδα στην λίμνη με πλοιάριο .Κατόπιν αναχώρηση για την παραθαλάσσια πόλη του ΝΕΟΥΜ,τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή.Δείπνο και διανυκτέρευση.    
ΤΡΙΤΗ : ΝΕΟΥΜ-ΠΕΡΑΣΤ-ΚΟΤΟΡ-ΤΙΡΑΝΑ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον κόλπο του Κότορ. Είναι το μεγαλύτερο και ομορφότερο φυσικό Φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Επίσκεψη στο
Πέραστ, πανέμορφη γραφική και μικρή μεσαιωνική πόλη με τα αρχοντικά σπίτια και το
κτίριο του πρώτου σχολείου για ναυτικούς. Θα δούμε και το νησάκι με την εκκλησία της
Παναγίας των Βράχων. Συνεχίζουμε για την παλιά πόλη του Κότορ χτισμένη μεταξύ 12ου και 14ου αιώνα αποτελεί μνημείο της UNESCO και περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χλμ. που ξεκινά από την θάλασσα και φτάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγ. Τρύφωνα, τις ορθόδοξες εκκλησίες του Αγ. Λούκα και του Αγ. Νικολάου, το μουσείο

της Ναυτικής ιστορίας του Μαυροβουνίου, το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς,το θέατρο του Ναπολέων και πολλά άλλα. Στη συνέχεια αναχώρηση γιααΤίρανα. Aφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της ευρύτερης περιοχής , δείπνο και διανυκτέρευση.
ΤΕΤΑΡΤΗ: ΔΥΡΡΑΧΙΟ-ΑΘΗΝΑ    
Πρωινό νωρίς και αναχωρούμε με προορισμό     τα σύνορα ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΛΒΑΝΙΑΣ και περνώντας σε ελληνικό έδαφος θα κάνουμε ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό για να επιστρέψουμε το βράδυ σε ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.  

Τιμή :  350, 00 €  κατ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Τιμή:   470 ,00 € μονόκλινο


Η παραπάνω τιμή αφορά κρατήσεις Early booking με προκαταβολή 50% εώς 01/03
μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα υπάρξει προσαύξηση  30€.


Περιλαμβάνονται:
 Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, περιηγήσεις/ξεναγήσεις βάσει προγράμματος, 6  διανυκτερεύσεις με πρωινό μπουφέ &   6  δείπνα σε ξενοδοχεία 3*sup & 4*,δημοτικός τουριστικός φόρος & check point 20€, Αρχηγός-Συνοδός,Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ΦΠΑ.


Δε
ν περιλαμβάνονται:Είσοδοι σε μουσεια,αρχαιολογικους χωρους,θεματικά πάρκα κλπ,προσωπικά έξοδα, ποτά, φιλοδωρήματα.
Ότι είναι προαιρετικό και οτι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

Σημείωση:Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.


Η έγγραφη  στις εκδρομές του γραφείου μας συνεπάγεται την αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής  (εδώ) και την υπογραφή της σύμβασης ταξιδίου

 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού