Ταξιδιωτικό Πρακτορείο - Vrakas Travel

Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 4ΗΜ 20

ΠΟΛΥΗΜΕΡΑ 2020 >                                                                      


ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΛΕΡΟΣ

5ήμερη εκδρομή

21-25/06/20

16-20/07/20

30/08-03/09/20
                                                                                                         


1η ημέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΛΥΜΝΟΣ
Συγκέντρωση
το μεσημέρι στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 13:00,χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το ταξίδι σας και τις ανέσεις του πλοίου. Άφιξη αργά το βράδυ στο λιμάνι της Καλύμνου, την όμορφη Πόθια, έναν οικισμό χτισμένο αμφιθεατρικά, μεταξύ δύο βουνών. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.
2η ημέρα: ΠΟΘΙΑ-ΧΩΡΙΟ – ΠΑΝΟΡΜΟΣ – ΜΑΣΟΥΡΙ
Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για να ανακαλύψουμε το υπέροχο νησί
ξεκινώντας από την Πόθια, πρωτεύουσα και λιμάνι της Καλύμνου, περιοχή χτισμένη στις αρχές του 1850. Στην Πόθια θα συναντήσουμε μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών σπιτιών με έντονα στοιχεία νεοκλασικού ρυθμού. Θα έχουμε χρόνο να επισκεφθούμε το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο, το μοναδικό σπογγαλιευτικό μουσείο στην Ελλάδασυνδεδεμένο με την ναυτική παράδοση του νησιού και τις μεθόδους σπογγαλιείας ενώ θα θαυμάσουμε εκθέματα από ναυάγια αρχαίων πλοίων. Στον ίδιο χώρο λειτουργεί και το Λαογραφικό Μουσείο ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλύμνου υπάρχει μεγάλος αριθμός από αρχαία χάλκινα και μαρμάρινα γλυπτά, εργαλεία, αγγεία, όπλα και νομίσματα, τα οποία δείχνουν την εξέλιξη της Καλύμνου από τους προϊστορικούς ως του Βυζαντινούς χρόνους. Όποιος θέλει να γνωρίσει τη νησιωτική αστική αρχιτεκτονική της Καλύμνου, μπορεί να επισκεφτεί το αρχοντικό της οικογένειας Βουβάλη ενώ στην προκυμαία της Πόθιας βρίσκεται η εκκλησία «Μεταμόρφωσης του Σωτήρος»γνωστή για το μαρμάρινο τέμπλο της, το οποίο είναι φιλοτεχνημένο από τον σπουδαίο γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά. Κατόπιν στάση στο Χωριό (ή Χώρα), παλιά πρωτεύουσα του νησιού και απο εκεί για την εκκλησία της Παναγιάς της Κεχαριτωμένης με το περίφημο επιχρυσωμένο τέμπλο της. Συνεχίζουμε με την εκκλησία του Χριστού της Ιερουσαλήμ χτισμένη στα ερείπια του αρχαίου ναού του Δηλίου Απόλλωνα ο οποίος κατά την αρχαιότητα θεωρούνταν ώς ο προστάτης του νησιού. Διπλά ακριβώς από την εκκλησία του Χριστού της Ιερουσαλήμ υπάρχει το μικρό μοναστηράκι της Αγίας Σοφίας. Συνέχεια της διαδρομής μας ο γραφικός Πάνορμος, με τις πανέμορφες παραλίες, όπως το Καντούνι, τα Λινάρια και ο Πλατύς Γιαλός. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και αναχώρηση για το Μασούρι, ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά θέρετρα της Καλύμνου, όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.Χρόνος ελεύθερος και το βράδυ προαιρετική έξοδο στην πόλη. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: ΛΕΡΟΣ (Προαιρετική Εκδρομή)
Πρωινό κα για σήμερα σας προτείνουμε μια μίνι κρουαζιέρα στην όμορφη ΛΕΡΟ.
Με πλοίο από τη Καλύμνο θα αναχωρήσουμε για το Λακκί, το κεντρικό λιμάνι της Λέρου.Αφιξη και πρώτος μας σταθμός η Παναγιά Καβουράδενα χτισμένη μέσα στους βράχους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Πολεμικό Μουσείο της Μερικιάς, το μοναδικό που έχει στεγαστεί σε αναστηλωμένο στρατιωτικό τούνελ-αποθήκη της Ιταλοκρατίας. Κατόπιν για Παναγιά του Κάστρου και Αγία Μαρίνα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Ακολουθεί στάση στον Αλίντα και επίσκεψη στον πύργο Μπελένη, όπου στεγάζεται το Ιστορικό Μουσείο Λέρου και στη συνέχεια για  το καθηλωτικής ομορφιάς εκκλησάκι του Αγίου Ισιδώρου, χτισμένο κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα και από εκεί για  την Αγία Κιουρά, εικονογραφημένη εκκλησία από τους εξόριστους.   Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο στα γαλαζοπράσινα νερά  και γεύμα στα τοπικά ταβερνάκια. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
4
η ημέρα: ΒΛΥΧΑΔΙΑ – ΒΑΘΥ- ΠΕΙΡΑΙΑΣ( ΕΝ ΠΛΩ)
Αναχώρηση μετά το πρωινό
για προσκύνημα στον Άγιο Σάββα με την επιβλητική πανοραμική θέα πρός όλο το νησί.Κατόπιν προορισμό μας τα Βλυχάδιαένα μαγευτικό παραθαλάσσιο χωριό με δυο υπέροχες παραλίες και πολλές παραδοσιακές ταβέρνες που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Εκεί θα επισκεφθούμε το ιδιωτικό Μουσείο Θαλασσίων Ευρημάτων Βαλσαμίδη. Τα ευρήματα, τα οποία προέρχονται από χιλιάδες καταδύσεις στις θάλασσες της γης, περιλαμβάνουν σχεδόν ότι μπορεί κανείς να συναντήσει στο βυθό. Μέρος του μουσείου είναι αφιερωμένο στο επάγγελμα της σπογγαλιείας και περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία και τα σκάφανδρα που χρησιμοποιήθηκαν από δύτες (1872 – σήμερα). Σε μια πτέρυγα εκτίθενται ευρήματα του Α” και Β παγκοσμίου πολέμου όπως τορπίλες, κομμάτια από αεροπλάνα κ.α. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο φυλάσσονται αμφορείς του 6ου, 4ου, 3ου και 2ου π.Χ. αιώνα. Επίσης, υπάρχει συλλογή από 2.000 περίπου φωτογραφίες σχετικές με την ιστορία και την παράδοση των σφουγγαράδων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την περιοχή Βαθύ, το μέρος με τη μεγαλύτερη και πιο γόνιμη κοιλάδα στο νησί και το μαγευτικό φυσικό φιόρδ, που σχηματίζεται στο λιμανάκι της Ρίνας. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και μεσημεριανό φαγητό. Αργά το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση εν πλω.
ημέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Άφιξη την επομενη  το πρωι με τις καλύτερες αναμνήσεις.


Τιμή :  1
90,00 €  κατ ατομο στο δικλινο    δωμάτιο  
Τιμή :  2
65,00 €  μονόκλινο  

Περιλαμβάνονται: Εισιτήρια πλοίου  ΠΕΙΡΑΙΑ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ σε οικονομική θέση
,  μεταφορές & εκδρομές στη ΚΑΛΥΜΝΟ με τοπικό πουλμαν, 3 διανυκτερεύσεις  σε επιλεγμένο ξενοδοχείο    3 πρωινά σε μπουφέ,  φόρος διαμονής (άρθρο53 – v.4389/16),αρχηγός συνοδός , Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης ,ΦΠΑ


*Η προαιρετικη εκδρομη  στην Τέλενδο   προπληρώνεται  στο γραφείο μας.


Η έγγραφη  στις εκδρομές του γραφείου μας συνεπάγεται την αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής     (εδώ) και την υπογραφή της σύμβασης ταξιδίου

 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού