ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ - Ταξιδιωτικό Πρακτορείο - Vrakas Travel

Ταξιδιωτικό Πρακτορείο - Vrakas Travel

Αναζήτηση
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

ΟΔΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2020


ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

7 ήμερη οδική εκδρομή


ΣΟΦΙΑ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ-ΣΙΝΑΙΑ
ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ-ΒΑΡΝΑ
ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ              Καλοκαίρι  2020


Αναχωρήσεις κάθε Σάββατο


Ιούλιος: 04,11,18 & 25

Αύγουστος:01,08,14,22 &29

      
Φθινόπωρο-Χειμώνας 2020

Σεπτέμβριος: 05,12,19 & 26
                                                                                                                            
Οκτώβριος: 03,10,26

      Νοέμβριος: 07,21,

  Δεκέμβριος:05,22,29


ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ
μόνο
325€ με ημιδιατροφή!!


1η μέρα:ΑΘΗΝΑ-
ΣΟΦΙΑ
Αναχώρηση στις 6.00π.μ. από ΠΕΙΡΑΙΑ και 06:20 από ΑΘΗΝΑ για ΛΑΜΙΑ (ΕΟ) στάση και συνεχίζουμε για ΛΑΡΙΣΑ(ΕΟ) γεύμα ,προσπερνάμε τη συμπρωτεύουσα για να φθάσουμε το απόγευμα στο συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο εισερχόμαστε στη βουλγαρική επικράτεια και κατευθυνόμαστε προς τ
ην πρωτεύουσα ΣΟΦΙΑ.Άφιξη και σύντομη περιήγηση στο κέντρο της πόλης στο οποίο δεσπόζει το Εθνικό Κοινοβούλιο αλλά ,η μητρόπολη του Αλεξάνδρου Νέφσκι αλλά και ο πεζόδρομος Βίτοσα.Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Δείπνο.Διανυκτέρευση.
2η μέρα:ΣΟΦΙΑ-ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ:

Πρωινό και μια ενδιαφέρουσα διαδρομή θα μας φέρει στο βόρειο τμήμα της χώρας και τον συνοριακό σταθμό του ΡΟΥΣΕ που βρίσκεται χτισμένος στο σημείο που ο επιβλητικός Δούναβης αποτελεί σημείο συνάντησης Βουλγαρίας και Ρουμανίας.Περνώντας τα σύνορα οδεύουμε προς τη ρουμανική πρωτεύουσα  και φτάνοντας θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με το φημισμένο ιστορικό της κέντρο με τα επιβλητικά κτίρια τα φημισμένα  παλάτια και τα πλατιά βουλεβάρτα τα οποία όχι άδικα τις απέδωσαν το χαρακτηρισμό ως το Παρίσι των Βαλκανίων .Στον ελεύθερο χρόνο μας θα γνωρίσουμε τα σύγχρονα εμπορικά κέντρα της πόλης με τα φημισμένα τοπικά προιόντα όπως  τα παραδοσιακά κρύσταλλα,τα ξακουστά κρασια και τις διάσημες κρέμες ΑΣΛΑΝ .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3η μέρα:ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ:

Μετά το πρωινό μας  θα γνωρίσουμε καλύτερα τη πόλη κατά τη διάρκεια της ξενάγησης μας όπου θα επισκεφτούμε αρχικά  το Μουσείο του χωριού το οποίο αποτελεί πιστή απεικόνιση της ζωής στην ύπαιθρο της χώρας και πληροφορεί τον επισκέπτη για την αγροτική αρχιτεκτονική  αλλά και τα είδη λαικής τέχνης που αναπτύχθηκαν διαχρονικά στη ρουμανική επαρχία.Συνεχίζοντας θα περάσουμε από το  σήμα κατατεθέν της πόλης το σπίτι του λαού (Παλάτι Τσαουσέσκου) σημερινό κοινοβούλιο κατόπιν από την Αψίδα του Θριάμβου ,το Μνημείο των Αεροπόρων  αλλά και σημεία ενδεικτικά της ελληνικής παρουσίας στη πόλη οπως το Πατριαρχείο και η ελληνική Εκκλησία με την προτομή του Ρήγα Φεραίου .Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στη παλιά πόλη ΛΙΠΣΚΑΝΙ  γνωστή για τη πλούσια και πολύχρωμη αγορά της και το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.
4η μέρα:ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΗ-ΣΙΝΑΪΑ -ΚΑΡΠΑΘΙΑ-ΚΑΣΤΡΟ ΔΡΑΚΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΣΟΦ :
Πρόγευμα και σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στους θρύλους και τις παραδοσείς  αυτης της χώρας.Πρώτος μας σταθμός η Σινάϊα γνωστή και ως Διαμάντι των Καρπαθίων» καθώς αποτελούσε κάποτε έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της υψηλής κοινωνίας της Ρουμανίας με το εκπληκτικό κάστρο Πέλες να ξεχωρίζει. Συνεχίζουμε με το χωριό Μπραν όπου βρίσκεται ο περίφημος Πύργος του Κόμη Δράκουλα. Χτίστηκε από τους Σάξονες για να προστατεύει το πέρασμα προς τα Καρπάθια από τις επιθέσεις των Τούρκων, αλλά στους χώρους του φιγουράρουν αντικείμενα και φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας. Το κάστρο έγινε γνωστό παγκοσμίως χάρη στον Μπραν Στόκερ, ο οποίος το 1897 έγραψε μια ιστορία τρόμου με ήρωα τον Δράκουλα. Στα υπαίθρια μαγαζάκια της περιοχής, θα βρείτε κρασιά με θέμα τον Δράκουλα, μάσκες, μπλούζες, φυλαχτά, χειροποίητες κατασκευές κλπ. Στη συνέχεια   θα φτάσουμε σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ρουμανίας, την πόλη Μπρασόφ. Στην παραμυθένια αυτή μεσαιωνική πόλη που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους θα δούμε την Μαύρη Εκκλησία που είναι η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Ρουμανία.Ελεύθερος χρόνος στη πόλη και επιστροφή αργά το απόγευμα στο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση.
5η μέρα:ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ-ΒΑΡΝΑ :Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τη Μαύρη Θάλασσα της Ρουμανίας,μια περιοχή με έντονες αναμνήσεις ελληνισμού από την αρχαιελληνική ακόμα πόλη Τόμις πάνω στην οποία χτίστηκε η σημερινή ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ που αποτελεί και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.Περιήγηση στο κέντρο της πόλης όπου ξεχωρίζει το παλιό αριστοκρατικό Καζίνο η εκκλησία Πέτρου και Παύλου και το Ιστορικό Μουσείο .Κατόπιν για την “καλοκαιρινή πρωτεύουσα”της Βουλγαρίας,τη πόλη της ΒΑΡΝΑΣ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να  δούμε την Μητρόπολη, το δραματικό θέατρο και την Εθνικη Όπερα και να κανουμε την βόλτα μας στον όμορφο πεζόδρομο που οδηγει στην μεγάλη παραλία και το δημοτικό πάρκο της πόλης.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο, διανυκτέρευση.
6
η μέρα:ΒΑΡΝΑ-ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ-ΣΟΦΙΑ:Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τη  σπουδαία πόλη της Ανατολικής Ρωμυλίας,την ιστορική ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ. Αφιξη και πεζή περιήγηση στην παλαιά  πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά όπου εκτός των άλλων θα δούμε τους  Μιναρέδες  Ντζουμαγια και Ιμαρέτ, το Ρωμαϊκο Θέατρο,το Μουσείο Κουγιουμτζόγλου, το  αλλά και  την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης που αποτελούν και τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης.Κατόπιν για την πρωτευουσα ΣΟΦΙΑ.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο, διανυκτέρευση.

7η μέρα:ΣΟΦΙΑ-ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ-ΑΘΗΝΑ:
Μετά το πρωινό αναχώρηση για σύντομη επίσκεψη στη λουτρόπολη ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ η οποία θεωρείται και γενέτειρα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ. Σύντομη περιήγηση  στο κέντρο της πόλης που σήμερα φημίζεται για τις   ιαματικές πηγές  τα νερά των οποίων χρησιμοποιούνται στην θεραπεία διαφόρων  παθήσεων.Αμέσως μετά αναχώρηση για  ΑΘΗΝΑ  με  στάση στο συνοριακό σταθμό του ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ για τον απαραίτητο έλεγχο. Από τη γνωστή πλέον διαδρομή και παρακάμπτοντας τη συμπρωτεύουσα στη περιοχή της ΛΑΡΙΣΑΣ(ΕΟ) θα έχουμε στάση για γεύμα και από εκεί με μια ενδιάμεση στάση στη ΛΑΜΙΑ(ΕΟ) θα επιστρέψουμε σε ΑΘΗΝΑ/ΠΕΙΡΑΙΑ.


Τιμή :   
325,00 € κατ’άτομο στο δίκλινο δωμάτιο
Τιμή :   
425,00 € μονόκλινο

*Η παραπάνω τιμή αφορά κρατήσεις
early booking με προκαταβολή 50% εώς και 30/9,μετα την συγκεκριμένη
ημερομηνία θα υπάρξει προσαύξηση 30€.

Περιλαμβάνονται : Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν,
6 διανυκτερεύσεις  σε  ξενοδοχεία 4* ,  5 δείπνα & 6 πρωινά σε μπουφέ,Αρχηγός-Συνοδός,Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ΦΠΑ.

Σημείωση:Απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο.


Η έγγραφη  στις εκδρομές του γραφείου μας συνεπάγεται την αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής  (εδώ) και την υπογραφή της σύμβασης ταξιδίου


 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού